Kiárusítják egy bezárt gumigyár eszközeit

2016. január 6. Egyéb | Egyéb szektorok

Online árverésen adják el egy bezárt magyarországi gumigyártó üzem berendezéseit, a kikiáltási érték az első fordulóban mintegy 55 ezer euró. Itthon ez lesz a 2016-os év első nagy volumenű ipari aukciója. A speciális berendezések mellett általánosan használható eszközök is kalapács alá kerülnek.

Megállapodás született arról, hogy online aukción értékesítik egy nemzetközi gumigyártó bezárt magyarországi egységének gépeit, berendezéseit, logisztikai eszközeit – ismertette Kocsis Csaba, az árverést szervező Intergavel Kft. ügyvezetője.
Az árverésen a tételek nagy száma miatt több fordulót tartanak. Az aukción szerepelnek konvejor pályák, darupályák, fémmegmunkáló gépek (például köszörűk, gyaluk, horizontális fúró-marók), valamint a gumigyártáshoz szükséges speciális berendezések is. Ilyenek például a digitális hőmérők, érdességmérő etalonok, vagy a vulkanizáló görgősor.
Az árverés szervezője szerint hazánkban is széles körű érdeklődésre tarthat számot az aukció, mert az iparban általánosan használt eszközök − targoncák, emelők, raklapok, ládák, irodabútorok, recepciós pultok, iratmegsemmisítők, írásvetítők – is szerepelnek a kínálatban. Ezek jellemzően minden árverésen vevőre találnak. A tételek kikiáltási ára az első fordulóban meghaladja az 55 ezer eurót (12 millió forintot). Az árverésen csak regisztrált felhasználók vehetnek részt, a szervező az üzlet biztonsága érdekében ellenőrzi a jelentkező céget, így egy napot is igénybe vehet, míg egy új jelentkező megteheti ajánlatát. Az aukció első fordulója január 21-én zárul.
Az elektronikus árverések kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy egy kevésbé tőkeerős vállalkozás is tudja modernizálni eszközparkját, ugyanis jó minőségű használt gépekhez, berendezésekhez juthatnak, amelyeket új áron nem tudnának beszerezni – tette hozzá az ügyvezető.