Új igazgató az Opel aspeni gyárában

2015. október 14. Gazdaság | Egyéb szektorok

Az asperni Opel gyár igazgatója lett Solt Tamás, aki az elmúlt 6 évben a szentgotthárdi Opel gyár igazgatója volt – közölte az Opel Magyarország október 13-án.

Solt Tamás 2010 januárja óta volt a szentgotthárdi gyár igazgatója, irányítása alatt valósult meg a cég nagyszabású projektje, a Flex motorgyár építése. 

A szakember október 1-jétől tölti be az ausztriai gyár vezetői posztját. Utódját a szentgotthárdi gyár élére még nem nevezték ki.

Az ausztriai Aspernben található gyár az Opel legnagyobb hajtásláncgyártó üzeme, jelenleg 1200 és 1400 köbcentis benzinmotorok is készülnek itt. A General Motors (GM) már bejelentette, hogy 2018-ban megszünteti a motorgyártást Aspernben, akkortól csak hajtáslánc-berendezéseket, sebességváltókat gyártanak majd, Szentgotthárdon pedig motorokat, így két tiszta profilú üzem jön létre.

A szentgotthárdi Flex motorgyár 2014 óta kiskategóriás benzinmotorokat is gyárt. Az 1,4 literesnél nem nagyobb motorok esetében különösen nagy keresletre számít a cég, ez meghatározó volt a 700 millió eurós beruházással kialakított Flex motorgyár kapacitásának tervezésénél.

MTI