Az Alteo felvásárolta a Sinergy Csoportot

2015. május 4. Beruházás | Egyéb szektorok

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. felvásárolta a korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport tulajdonában álló Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft.-t – közölte a cég május 4-én.

Az akvizícióval a Sinergy 11 leányvállalatában lévő részesedése – kilenc projekttársaság teljesen, kettő pedig részben – is az Alteo kezébe került.

A 2014 decemberében elindított és most lezárt ügylet révén az Alteo a hazai energetikai szektor második vonalának vezető szereplőjévé vált. Erőművi portfóliója 41,25 megawatt villamosenergia- és 226 megawatt hőtermelő kapacitással bővült. 

A megszerzett energiatermelő kapacitások és erőművi szabályzóközpont révén a megtermelt villamosenergiát a jövőben diverzifikált csatornákon tudja értékesíteni a végfelhasználók és a többi iparági szereplő részére.

– Az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport a jövőben az alaptevékenységéhez közelebb álló, elsősorban az intelligens hálózatokhoz illetve a megújuló energiák termeléséhez is kapcsolódó üzletágakra kíván koncentrálni – mondta Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport elnöke.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. hazai tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató, üzleti aktivitása kiterjed a megújuló erőforrásokon is alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint az energiagazdálkodási szolgáltatások területére. 

A 2008-ban alapított társaság érdekeltségi körébe tartozik többek között a győri és a soproni fűtőerőmű, valamint több, megújuló energiát hasznosító kiserőmű és négy szélerőmű is. A vállalat 2010. október 11-e óta van a Budapesti Értéktőzsdén, árbevétele 2014-ben 5,9 milliárd forint volt.

MTI