Fejlesztette logisztikai bázisát a Transit-Speed Kft. Mándokon

2014. május 15. Beruházás | Egyéb szektorok

Az elmúlt két évben összesen 2,2 milliárd forintot fordított telephelyének és logisztikai szolgáltatásainak fejlesztésére a záhonyi Transit-Speed Kft., a két ütemből álló beruházás zárórendezvényét május 15-én tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

Az áruátrakással, raktározással, csomagolással, kereskedelemmel és szállítmányozással foglalkozó, a Transit Group cégcsoporthoz tartozó társaság két fejlesztési ütemben összesen 17500 m2 alapterületű zárt raktárt épített mándoki telephelyén, ahol bővítette meglévő normál, valamint széles nyomtávú iparvágány-hálózatát is. A záhonyi gazdaságfejlesztési övezetben tevékenykedő Transit-Speed Kft. a beruházáshoz 1,1 milliárd forint értékű uniós támogatást használt fel.

–  A beruházás első lépéseként közel 1 milliárd forintból egy 10000 m2-es, emelt szintű raktárt építettünk rakódórámpákkal, amelyhez 14 korszerű rakodógépet is vásároltunk, valamint bővítettük a meglévő széles és normál nyomtávú iparvágány-hálózatunkat. A fedett raktárban végezzük a FÁK-országokból érkező, valamint az oda induló tehervonatok átrakodását, illetve lehetőség nyílik a kamionokba történő be- és kirakodásra is – mondta Szabó Ferenc, a cég ügyvezető igazgatója.

A több mint 1,2 milliárd forintos összértékű második ütem keretében egy 7400 m2-es, rakodórámpákkal ellátott raktár épült fel. Tovább bővítették az iparvágány-hálózatot, a több mint 1 kilométer hosszú széles, és az 1,2 kilométer hosszú normál nyomtávú pályabővítés révén összesen 11 kilométer hosszú iparvágánnyal rendelkezik telephelyén a Transit-Speed Kft. – A logisztikai szolgáltatások gyorsabb elvégzéséhez targoncákat vásároltunk, valamint a telephelyen több mint 19000 m2-nyi területet aszfaltoztunk le, amely útként és rakodótérként egyaránt funkcionál – tette hozzá Szabó Ferenc.

A két ütemben megvalósult fejlesztés eredményeként 17500 m2-nyi pormentes, részben fagy elleni védelemmel ellátott raktárkapacitással bővült a mándoki logisztikai bázis, amely így összesen 57000 m2 alapterületű raktározási lehetőséggel rendelkezik.

A három cégből álló (Transit Speed Kft., World Transit Kft. és Transit Railway Zrt.) Transit Group cégcsoport április végén összesen 51 embert foglalkoztatott és tavaly csaknem 4,9 milliárd forintos nettó árbevételt realizált. A három társaság közül a Transit Speed Kft. részesült a legnagyobb, 2,5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel.

MTI