Egymilliárdos csomagolóipari technológiai fejlesztés

2014. január 22. Beruházás | Egyéb szektorok

Több mint 1 milliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. – közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató január 21-én.

A Resilux N. V. Belgium leányvállalataként működő társaság a beruházáshoz 378 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológiai fejlesztés elnevezésű pályázatán. A vállalkozás Netstal fröccsöntő gépsort, ahhoz kapcsolódó robotberendezéseket, alapanyag-szárítót, rázó- és antisztatizáló berendezést, valamint fröccsöntő szerszámokat, egységeket vásárolt. Emellett kialakíttatta a tuzséri telephely tűzvédelmi rendszerét és termelői infrastrukturális fejlesztéseket is megvalósított.

Hifner Judit elmondta, hogy a most lezárult projekt nyomán a belga anyavállalat után elsőként a tuzséri gyárban indították el a háromrétegű falvastagsággal rendelkező multilayer előformák gyártását, amit a 21. század csomagolóanyagának tartanak a szakemberek. Hozzáfűzte, hogy a stratégiai döntésben szerepet játszott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei üzem magas műszaki színvonala és hatékony működése is. A fejlesztés, tekintettel a robotberendezésekre, kisebb létszámfejlesztést eredményezett Tuzséron, ahol most 51-en dolgoznak. A kft. budapesti központjában pedig 9 az alkalmazottak száma.

A Resilux Közép Európa Csomagolástechnikai Kft. 2001-ben alakult, tuzséri üzemében standard PET-, illetve a vevői igények alapján tetszőleges fajtájú előformákat gyárt. A termékskálában mintegy 60 – elsősorban ásványvizes, üdítőitalos és étolajos palack – előforma szerepel, de a háztartási vegyipari termékek és az alkoholos italok, főként a sör csomagolóeszközeinek piaca is fokozatosan bővül. A Resilux Kft. árbevétele az előzetes adatok szerint több mint 12 milliárd forint volt 2013-ban, és szolid nyereséget is elért a cég – mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette, hogy az idén hasonló vagy 5%-kal növekvő árbevételt várnak, és nyereségre számítanak.

MTI