Újabb elismerésben részesült a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

2013. december 18. Gazdaság | Egyéb szektorok

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója, Jason Ding a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától (BOKIK) – közölte az MTI december 17-én.

A cég tájékoztatása szerint a BOKIK „A Gazdaság Szolgálatáért” díjjal tüntette ki november végén Jason Dinget a kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi, befektetői és kulturális kapcsolatok erősítése érdekében végzett tevékenységéért. Novemberben már „A Kínai-Magyar Barátságért” kitüntető díjat is Jason Dingnek ítélte a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület.

Jason Ding 2012. január 1-je óta irányítja vezérigazgatóként a Wanhua-BorsodChem Zrt.-t, amelynek felvásárlása Kína legnagyobb kelet-közép-európai befektetésének számít. A BorsodChem legfontosabb döntéseinek meghozatalában 2011. február 1-je óta vesz részt az igazgatóság elnökeként. A társaság 2013 első 10 hónapjában jelentősen, több mint 15%-kal tudta növelni értékesítési árbevételét az előző év azonos időszakához képest. A vegyi gyár fő termékei iránti kereslet továbbra is limitált a nyugat-európai piacokon, ugyanakkor pozitív jelek tapasztalhatók a közép-kelet-európai térségben. Ennek köszönhetően a BorsodChem a 2013. évben már pozitív üzemi eredményt vár.

A BorsodChem MDI, TDI, PVC, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. Vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, így például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára. A vállalat központja Magyarországon, Kazincbarcikán található, ezenkívül 7 országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel. A vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele 2012-ben 1,2 milliárd euró volt.

MTI