Közel 400 milliós fejlesztés

2013. október 25. Beruházás | FMCG

Csaknem 365,5 millió forintból fejleszti gyártási technológiáját és gépparkját a Buszesz Ecet Ecetgyártó Zrt., a cég a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 100 millió forintos uniós támogatást nyert – közölte október 25-én az MTI.

A Buszesz Ecet Zrt. közlése szerint a fejlesztés célja, hogy a jelenlegi egyoldalú termelési struktúra, azaz az ecetgyártás mellett a társaság szélesítse tevékenységi körét. Ennek érdekében a vállalat az ecetgyártástól független területeken bővül: a beruházás során egy szörpállomást, üdítőital-vízkezelőt, ásványvíz-vízkezelőt, fertőtlenítőt és egy PET levegőkompresszor-vonalat építettek ki.

Tájékoztatásuk szerint a vállalat tevékenysége az ecetgyártás és -palackozás, illetve az ásványvíz-palackozás mellett kiterjed szénsavas üdítőitalok gyártására, valamint bérpalackozásra. Az új gépsor a technológia fejlesztésén keresztül elősegíti a hatékonyabb termelést és az új partnerek megnyerését, a korábbi ügyfelek magasabb színvonalú kiszolgálása mellett – közölte a Buszesz Ecet Zrt.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2012-ben közel 765 millió forintot tett ki, 1 évvel korábban még 895 millió forint volt. Tavaly 9 milliós nyereséget könyvelhettek el, a korábbi 126,5 millió forintos veszteséggel szemben.

MTI