Archívum: A logisztika ünnepe

2016. május 1. | Logisztika | Egyéb szektorok

A német kezdeményezésre indult logisztika napja programsorozat keretében idén, április 21-én szerveztek világszerte ingyenes eseményeket logisztikával foglalkozó szervezetek.

Magyarországon 29 ingyenes program várta az érdeklődő laikusokat és szakmabelieket. Repülőtér, raktár, logisztikai szolgáltató cég tartott nyílt napot, és számos kerekasztal-beszélgetésre, konferenciára is sor került a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által koordinált programsorozat keretein belül.

  

A rendezvényeken több százan vettek részt; Budapest mellett Tata, Dunaharaszti, Veszprém, Debrecen, Tiszaújváros, Szolnok, Szigetszentmiklós, Sződ, Hódmezővásárhely és Maglód voltak a 2016-os logisztika napja helyszínei. Kinyitotta kapuit többek között a DB Schenker, a Waberer’s, a Raben Trans és a debreceni reptér is. A hagyományos raktárlátogatásokon, nyílt napokon és előadásokon kívül szerveztek raklapfestő versenyt és villámcsődületet is a logisztikai szakma népszerűsítésére.

A logisztika napjának záróakkordjaként április 21-én este, a budapesti Doboz bárba várta minden régi és jelenlegi tagját a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság egy közös koccintásra alapításának 25. évfordulója alkalmából. A kötetlen hangulatú estén Chikán Attila, az MLBKT elnöke és alapítója köszöntötte a résztvevőket. A kezdetekre való visszaemlékezésében felidézte a társaság indulásának ma már olykor megmosolyogtató epizódjait: az első taglista egy sajtcetlin is elfért, a tagság tájékoztatása jórészt körtelefonon zajlott. Ma már több mint 600 tag, ennél is több szimpatizáns, 4500 Facebookos rajongó követi a társaság tevékenységét. Chikán Attila méltatta a titkárság munkáját, külön is köszönetet mondva Kőhegyi Anita ügyvezetőnek, aki 24 évvel ezelőtt csatlakozott az MLBKT-hoz. Az MLBKT társelnöke, Báthory Zsuzsanna beszédében az ifjúság szerepét hangsúlyozta. Felidézte, hogy 10 évvel ezelőtt a diplomamunka pályázat győzteseként kapcsolódott először az MLBKT-hoz, majd tagozatvezetőként, elnökségi tagként és társelnökként is segítette a társaságot. A 25 éves jubileum kapcsán hamarosan megszületendő kisfiáról beszélve reményét fejezte ki, hogy a következő nemzedékek logisztikusai és beszerzői is megtapasztalják majd az MLBKT közösség- és szemléletformáló erejét.

A jubileum apropóján az MLBKT egy fontos társadalmi ügy, a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű családok támogatására szervezett összefogást kapcsolatrendszerével és logisztikai szaktudásával. A Szociális Csomagküldő Mozgalom Alapítvány (Szocsoma) munkáját igyekszik majd segíteni az MLBKT a Logisztika Napján elindult kezdeményezésével.

Supply Chain Monitor
2016. május