Wáberer György stratégiai tanácsadóként segíti tovább a Mid Europa Partners-t

2016. június 29. Logisztika | Egyéb szektorok

A Mid Europa Partners („Mid Europa”) – Közép-Kelet-Európa legnagyobb magántőke-befektetési alapja – június 29-én bejelentette, hogy Wáberer György a jövőben senior stratégiai tanácsadóként segíti a Mid Europa Partners-t. Wáberer György – miután visszavonul a régió vezető közúti fuvarozó vállalatában, a Waberer’s International Nyrt.-ben vállalt alapító-vezérigazgatói szerepéből – a magyar közúti fuvarozási és logisztikai szektor területén fogja támogatni a Mid Europa Partners iparági törekvéseit.

Wáberer György a Waberer’s International Nyrt.-ben meglévő részesedésének – a Mid Europa Partners számára történő – eladásával összhangban lemond a társaságban betöltött összes tisztségéről. Ugyanakkor senior stratégiai tanácsadóként széles körű iparági tapasztalatával segíti a Mid Europa Partners-t. Emellett a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnökeként és a miniszterelnöktől kapott kormányzati megbízatásának megfelelve tovább dolgozik a magyar közúti árufuvarozás és személyszállítás, valamint a logisztikai ágazat fejlesztésén.

– Köszönetet mondunk Wáberer úrnak azért a teljesítményért, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt években közös munkával a vállalatot Közép-Kelet-Európa kiemelkedő közúti fuvarozó cégévé fejlesztettük. A továbbiakban is örömmel dolgozunk együtt Wáberer úrral, mint senior stratégiai tanácsadóval az iparági törekvéseink megvalósításában – nyilatkozta Bethlen Miklós, a Mid Europa partnere és budapesti irodájának vezetője.

– Nagyon örülök, hogy a továbbiakban is a Mid Europa fejleszti a Waberer’s-t. A társaság eddigi társtulajdonosaként és az elmúlt 5 év tapasztalatai alapján meggyőződésem, hogy a Waberer’s a legjobb kezekbe került. A régió legnagyobb magántőke befektetési alapja képes lesz megadni azt a lendületet a társaságnak, amivel az a fejlődés következő szakaszába léphet – tette hozzá Wáberer György.