Vizsgálják az e-útdíj rendszert ért túlterheléses támadást

2013. július 1. Egyéb | Egyéb szektorok

Vizsgálják a túlterheléses támadást, amely az e-útdíj rendszert érte hajnalban – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő július 1-jei sajtótájékoztatóján.

A szóvivő elmondása szerint változatlanul az a cél, hogy a hazai fuvarozók regisztráljanak, eddig már 60 000-en tették meg ezt. Giró-Szász András kifejtette, hogy a rendszer működésének hétfő az első napja, s egy-két hét után meg kell majd nézni, hogy kell-e bármit is módosítani rajta. Kijelentette, a rendszer az előzetes terveknek megfelelően indult el, s lényege, hogy felszámolja a korábbi rossz alapokon nyugvó rendszert.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. július 1-jén éjjel, nem sokkal a rendszer indulása után, 2 órás üzemszünetet hirdetett ki a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveknek, az érintettek ezalatt díjmentesen használhatták a teljes díjköteles úthálózatot. Később, 7:30 és 10 óra között ismét üzemszünetet rendeltek el, majd 10 órától újra fizetniük kell a tehergépjárműveknek a teljes díjköteles úthálózaton.

MTI