Vérüket adták egy újabb jó ügyért

2016. május 12. Egyéb | Egyéb szektorok

A Schenker Kft. munkavállalói ismét odatették magukat. Nemcsak futnak, hanem véradásban is jeleskednek.

Szigetszentmiklósi telephelyére költözése óta a Schenker Kft. idén májusban immáron harmadik alkalommal szervezett céges véradást a helyi Vöröskereszttel, valamint az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve.  A vállalat az esemény során az infrastruktúrát, míg dolgozói az „alapanyagot” biztosították.

A szinte már hagyománnyá vált rendezvényre minden évben tavasszal illetve kora ősszel kerül sor, ahol majd minden területet képviselve, sok lelkes és önkéntes munkatárs gyűlik össze, hogy vérükkel embertársaik gyógyulását elősegítsék, támogassák felépülésüket. Az egy-egy dolgozó által leadott vérrel ugyanis három további, rászoruló emberen lehet segíteni. A rendszeresen adó „kemény magon” kívül, szerencsére mindig akadnak újabb és újabb önkéntesek, akiket sikerül megfertőzni a véradás hasznosságának gondolatával, így a résztvevői létszám minden alkalommal nő.

A társadalmi és egészségügyi hasznossága mellett, a véradás valamint az ehhez hasonló események nagyon jó csapatépítő hatással bírnak egy szervezet életében, így a társaság a jövőben is folytatni kívánja a társadalmi szerepvállalás eme formáját.