Versenyképességet javító csomag

2017. június 2. Gazdaság | Egyéb szektorok

Az üzleti szabályozási – és adózási környezet, az államigazgatás elektronikus szolgáltatásainak fejlesztése és a munkaerőpiac bővítésére vonatkozó kérdések – ezen témákat érintő javaslatok szerepelnek a Nemzeti Versenyképességi Tanács által összeállított, Magyarország versenyképességét javító csomagjában. Ezen intézkedési terveket Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja részletesen ismertette a Magyarországon jelen lévő nagyvállalatok képviselőivel június 2-án.

A nemzetgazdasági miniszter által felkért szakértőkből álló, nyolctagú Nemzeti Versenyképességi Tanács feladata a magyar gazdaság versenyképessége szempontjából releváns kezdeményezések megfogalmazása és véleményezése. Az idén márciusban tartott alakuló ülés óta Ésik Róbert iparági szaktudásával, a külföldi befektetők igényeinek pontos ismeretével, valamint vállalatvezetői tapasztalatával segíti a vállalatok és a kormányzati szereplők közötti közvetlen párbeszédet annak érdekében, hogy a magyarországi befektetési környezet még vonzóbbá váljon.

– Az új befektetői megkeresések és a már itt lévő cégekkel folytatott tárgyalásaink alapján azt látjuk, hogy a befektetői bizalom töretlen Magyarország iránt. Tudni kell azonban, hogy egy-egy beruházói döntés meghozatala egy komplex üzleti döntési folyamat, a tőkeimport ösztönzéséhez pedig elengedhetetlen, hogy egyablakos szolgáltatási rendszerben mindinkább rugalmasan, lerövidített idő alatt és a bürokrácia csökkentése mellett segíthessük a tervek megvalósulását – mondta Ésik Róbert.

A HIPA célja, hogy a „Made in Hungary” típusú projektek mellett a magas hozzáadott értéket előállító, „Invented in Hungary” jellegű beruházásokat ösztönözze, hiszen a további növekedés kulcsa az innovatív technológiák meghonosításában és fejlesztésében rejlik. A vállalatokat ösztönözzük, hogy a legújabb technikai eszközöket magyarországi egységeikbe telepítsék, aminek fontos hozadéka, hogy az azokkal dolgozó munkavállalók is komoly szakmai fejlődési lehetőséghez jutnak. Ennek köszönhetően képzettségük lépésről lépésre nő és karrierjük kiszámítható, felfelé ívelő pályára áll. Ennek a folyamatnak egyik elengedhetetlen része a digitalizáció fejlesztése és elősegítése a privát és az állami szektorban is.

Amennyiben a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatai életbe lépnek, a 2017. január 1-jétől érvényes kedvezőbb adózási rendszer és a beruházásokhoz adható állami támogatások mellett tovább ösztönözhetik a befektetési kedvet.