Vegyipari és elektronikai cégek vezetik a Borsod megyei TOP 100-as listát

2013. november 21. Gazdaság | Elektronikai ipar

Vegyipari és elektronikai cégek vezetik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gazdasági társaságok 2012-es adóbevallási adatai alapján elkészített TOP 100-as listát, amelyet november 20-án hoztak nyilvánosságra Miskolcon.

A TOP listán a 100 legnagyobb hozzáadott értékkel és a 100 legnagyobb nettó árbevétellel rendelkező cég, illetve a 100 legnagyobb foglalkoztató szerepel. A nettó árbevétel alapján számított lista első helyén a tiszaújvárosi székhelyű TVK Nyrt. áll 384 milliárd forint árbevétellel, a második a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. 350 milliárd forinttal, míg harmadik helyen a Jabil Circuit Magyarország Kft. 342 milliárd forintos nettó bevétellel.

A hozzáadott érték alapján számított lista első helye a Jabil Circuit Magyarország Kft.-é, a második a BorsodChem, a harmadik az Émász. A foglalkoztatók létszáma alapján az első helyen szintén a Jabil áll, amely 2012-ben csaknem 7000 embert alkalmazott, ezt a céget követi a BorsodChem, valamint a Bosch egyik társasága. A kiadványt szerkesztő Észak-Magyarország című napilap ezúttal is az adóhatósággal, a megyei kereskedelmi és iparkamarával és az agrárkamarával közösen állította össze a TOP 100-at az adóhatósághoz beérkezett bevallási adatokra támaszkodva.

MTI