Vegyipari disztribúciós telephelyet adott át Budapesten a Donauchem Kft.

2016. május 5. Gazdaság | Egyéb szektorok

Vegyipari disztribúciós telephelyet és irodát adott át Budapesten a Donau Chemie AG magyarországi leányvállalata, a Donauchem Kft., a több mint másfélmilliárd forintból felépített telephely veszélyes anyagok tárolására és feldolgozására alkalmas – tájékoztatott a vegyipari társaság ügyvezetője közleményében május 5-én.

Sebestyén Angéla az átadást követően hangsúlyozta, a legmagasabb európai uniós elvárásoknak megfelelő fővárosi logisztikai bázist azután alakították ki, hogy két és fél évvel ezelőtt a cég felépítette a Borsod megyei Kazincbarcikán a vas-klorid és polialumínium-klorid gyárat a BorsodChem területén.

Az új, 3500 m2 alapterületű budapesti telephelynek köszönhetően a vegyipari vállalat 40%-kal nagyobb területen tudja folytatni, illetve bővíteni korábbi disztribúciós tevékenységét.

– A vállalat egy szélesebb körű piaci szegmens kiszolgálására, az élelmiszer-, festék, - és építőiparban betöltött szerepének megerősítésére és továbbfejlesztésére, valamint újabb munkahelyek létrehozására törekszik – tette hozzá az ügyvezető.

Rámutatott: a cég 55 embert foglalkoztat Budapesten és Kazincbarcikán, ez a szám 15%-kal emelkedett egy év alatt.

Beszámolt arról is, hogy a Donauchem Kft. kazincbarcikai és budapesti képviseletének együttes éves bevétele tavaly meghaladta a 2,5 milliárd forintot, és idénre is dinamikus növekedést prognosztizálnak.

MTI