Üzemfejlesztés uniós támogatással Soltvadkerten

2013. december 3. Beruházás | Egyéb szektorok

Az Európai Unió és a magyar kormány 148,5 millió forintos támogatásával, összesen 587,5 millió forintos fejlesztéssel központi nyomóhengeres nyomdagépet állított üzembe a soltvadkerti Materiál Plastik Kft. – írta az MTI december 3-án.

A német gyártmányú, a világon a legkorszerűbbnek számító nyomdagép olyan nyomdázott zsugorfólia előállítására képes, amelyet a többi között a Coca Cola gyártójának és a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nek is szállít – mondta Garami Zoltán ügyvezető igazgató. A beruházáshoz szükséges, 400 millió forintot meghaladó önrészt a cég saját forrásból biztosította. A cégvezető, aki feleségével tulajdonosa is a gazdasági társaságnak, beszámolt arról, hogy a nyomdagép üzemi próbái már 2013. augusztus 31-én elindultak, a tényleges termelés az év végéig indul be.

Garami Zoltán fontosnak nevezte, hogy a 70 fős dolgozói létszámot 10 fővel növelni tudják az év végéig. A Material-Plastik Kft. a belföldi megrendelők mellett ausztriai, németországi és romániai cégeknek is szállít. 2012-ben az exportbevétele meghaladta a félmilliárd forintot. Az 1989-ben 4 fővel alakult családi vállalkozás 2011-ben 2 milliárd forint nettó árbevételt ért el, amelyet 2012-ben 2,2 milliárd forintra tudott növelni. Üzemi eredménye 370 millió forintról 400 millió forintra nőtt ebben az időszakban.

A cég fő profilja polietilén alapanyagból csomagolóanyagok előállítása, amelyek elsősorban táskák, tasakok, zsákok, szeméttároló-bélelők, tömlők, síkfóliák, zsugorfóliák, valamint ezek fotóminőségben nyomdázott változatai.

MTI