Üzemet bővít az amerikai orvostechnikai cég

Cimkék: Becton Dickinson Hungary Kft. fecskenő gyár műanyag orvostechnika Tatabánya Vecsernyés Csaba

Az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat 34 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai üzemét.

Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Hungary Kft. igazgatója a november 23-án, a beruházás bejelentésekor elmondta, a fejlesztéssel az előre tölthető fecskendőket és műanyag biztonsági eszközöket gyártó üzem kapacitását bővítik újabb gyártósorokkal. Hozzátette: a megvalósítás várhatóan 3 évet vesz igénybe, a tervezés folyik, a konkrét munkálatokat 8-10 hónap múlva kezdhetik meg. Az igazgató ismertette, a vállalat 2007 óta összesen 250 millió dollárt költött a termelés beindítására és tevékenysége bővítésére. Ezalatt folyamatosan új munkahelyek születtek, mára 700 munkavállalót foglalkoztat a cég Tatabányán - tette hozzá.
Felidézte, tavaly Tatabányára telepítették egy új üzletág, a biotudomány (bioscience) részleget, és letették egy, a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét.
A nyilvános cégadatok szerint a Becton Dickinson Hungary Kft. a 2015. szeptember 30-val végződő pénzügyi évben 17,6 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el az egy évvel korábbi 11,8 milliárd forint után. A vállalat adózott eredménye ugyanebben az időszakban 2,19 milliárd forint volt, a korábbi 2,05 milliárd forintot követően.
A társaság gyógyászati eszközöket, műszerrendszereket és reagenseket fejlesztő, gyártó és forgalmazó globális orvostechnológiai cég. Az 1897-ben alapított vállalat székhelye Amerikában, a New Jersey állambeli Franklin Lakes-ben található, mintegy 45 ezer embert foglalkoztatnak a világ 50 országában.

 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon