Ünnepélyes csarnokavatás

Cimkék: alkatrész avató beruházás beszállító elektronikai ipar fejlesztés gyár gyárátadás gyártás gyártócsarnok kkv létszámbővítés munkahelyteremtés pályázat támogatás ünnepség

Támogatással, segítséggel magyar kisvállalkozó is képes egy multinacionális cég megfelelő minőséget és mennyiséget kínáló beszállítójává válni – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Borsod megyei Ózdon január 29-én, az elektronikai alkatrészek összeszerelésével, gyártásával foglalkozó Felkor 2000 Kft. ünnepélyes csarnokavatásán.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2011 júniusában az első akkori munkahelyteremtő nyertes pályázóként köszönthették a cég ügyvezetőjét. A vállalkozásnak most egy másik üzemcsarnokát avatták, ami bizonyítja, hogy jó helyre került az akkori támogatás, hiszen nemcsak megőrizte a munkahelyeket, de képes volt a fejlesztésre, bővítésre – tette hozzá.

A cég jelenlegi beruházása 25 fős létszámnövekedést jelent, ebből 22 embernél tényleges a támogatás, 20 munkavállaló regisztrált álláskereső, ezen belül pedig 6-an roma származásúak. A Felkor 2000 Kft. létszámbővítése egy 525 m²-es gyártócsarnok építésének köszönhető. Az államtitkár szerint a csaknem 90 millió forintos beruházás üzenete, hogy egy hátrányos helyzetű térségben magyar mikro-, kis- és középvállalkozás is tud fejleszteni, adott esetben akár regisztrált álláskeresőket, roma származásúakat alkalmazva.

A Felkor 2000 Kft. egyébként további bővítéssel számol, ugyanis az új csarnok kihasználtsága jelenleg 45%-os, ez azt jelenti, hogy a teljes létszámot 100-120 emberre tervezik. A cég egyebek mellett a General Electric beszállítója. Czomba Sándor a legfrissebb foglakoztatási adatokról azt mondta, nagyon fontos, hogy 4 millió fölött maradt a foglalkoztatottak száma a 2013 októbere és decembere közötti időszakban. Hozzátette, hogy 1992 óta nem volt a téli hónapokban 4 milliónál több foglalkoztatott, így „ez egy nagyon megbecsülendő adat”.

Utalt rá, hogy ezekben a számokban természetesen szerepel a közfoglalkoztatotti létszámnövekedés és a migráció is, de a mostani adat is bizonyítja, hogy leginkább a versenyszférában sikerült az elmúlt 3,5 évben a foglalkoztatottak számát növelni. Megjegyezte, abban bízik, hogy a következő időszakban sikerül ezt a tendenciát legalább szinten tartani, és a tavaszi időszakban – amikor a munka tekintetében ideálisabbak a viszonyok – még tovább tudják ezt a folyamatot erősíteni.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon