Újabb eredményes negyedév

2016. november 14. Egyéb | Egyéb szektorok

A Waberer’s International Zrt. („Waberer’s”) 2016 első kilenc hónapjában folytatta a cég több évtizedes sikertörténetét, és gyorsította növekedésének ütemét – áll a cég november 10-én kiadott sajtóközleményében. A társaság kezelte a menekültválság negatív hatásait, sikeresen alkalmazkodott a Brexit bejelentését követő piaci sokkhoz, és meghozta a szükséges intézkedéseket a Nyugat-Európában tapasztalt versenykorlátozó lépések miatt. A negyedév működésének minden fontos teljesítménymutatója azt támasztja alá, hogy a társaság a megfelelő válaszokat adta a fuvarpiaci verseny kihívásaira.

2016 első három negyedévében a konszolidált értékesítési árbevétel elérte a 424,3 millió eurót, ami igen jelentős mértékben, 32 millió euróval haladta meg 2015 azonos időszakának értékét. Az EBITDA a 2016 szeptemberének végéig tartó időszakban 58,8 millió euró volt, ami 3,7 millió euróval haladta meg a tavalyi háromnegyedév EBITDA eredményét.

A társaság pozitív fejlődését a piac a fuvarmegbízások számának kimagasló növelésével igazolta vissza: a Waberer’s járművei az év első kilenc hónapjában 165 ezerrel több megbízást teljesítettek, mint az előző év hasonló periódusában.

Európa egyik legnagyobb, 3500 szerelvényes saját tulajdonú flottája 100 vadonatúj egységgel bővült – hozzájárulva a flotta 2 év alatti átlagéletkorának megőrzéséhez –, s ez tovább erősíti a Waberer’s versenypiaci helyzetét.

Az Európában uralkodó sofőrhiányra a Waberer’s a gépjárművezetői jövedelmek 15%-os növelésével reagált és különböző szociális, jóléti juttatások bevezetésével is növelte munkaerőpiaci vonzerejét. A Waberer’s-pilóták száma szeptember végére több mint 10%-kal növekedett és meghaladta a 4800 főt, a teljes munkavállalói létszám pedig elérte a 6500-at.

A Waberer’s járművei 2016 első kilenc hónapjában 411 millió kilométert tettek meg Európa útjain. A szerelvények rakottsági mutatója az elmúlt év azonos időszakához képest is tovább javult, és az európai iparági átlagot meghaladva eléri a 91,6%-ot. A fiatal, környezetbarát motorokkal szerelt járművek 100 kilométerre vetített üzemanyagfogyasztása tovább csökkent, és az első háromnegyed év átlagában 29,9 liter volt. A komplett rakományok száma is biztató növekedést mutat, hiszen az 538 ezres darabszám, 5%-os javulást jelent.

A társaság a harmadik negyedévben működött először új tulajdonosi struktúrában, miután a Mid Europa Partners (MEP) Közép- és Délkelet-Európa vezető magántőke-befektetési alapja 2016 júliusában a részvények 97,1%-ára növelte részesedését. A MEP elkötelezett a társaság növekedésének gyorsítása mellett és fő törekvése a Waberer’s európai vezető márkává fejlesztése a komplett rakományok nemzetközi fuvarozásának piacán, illetve a piacvezető pozíció megszerzése a regionális raktározás és a logisztika területén.