Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a Cabero Kft.

2014. február 21. Beruházás | Egyéb szektorok

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a múlt év nyarán letelepedett német érdekeltségű Cabero Kft. – közölte február 20-án az MTI az önkormányzat tájékoztatására hivatkozva.

A kiadott közlemény szerint Laurentino Cabero-Meindl, az ipari hűtőberendezéseket és hőcserélőket gyártó vállalat ügyvezetője az üzemben tett február 20-i látogatása során arról tájékoztatta Szita Károly polgármestert, hogy 2 új üzemcsarnok építését tervezik. Az egyik egy 4,5 milliárd forint értékű beruházás, amit még az idén elkezdenének, és ha elkészül, 200 új dolgozónak adnak munkát. Az ügyvezető a polgármesternek arról is beszámolt, hogy az üzemben folyamatos a gyártás – 2 hét alatt 120 tonna fémlemezt dolgoznak fel – és a hatékonyabb termelés érdekében a mágocsi lemezfeldolgozó cégüket is áttelepítenék Kaposvárra.

A cég a jelenlegi 63 dolgozó mellett újabbakat, elsősorban mérnököket is felvenne – olvasható a közleményben. Laurentino Cabero-Meindl arról is beszámolt a polgármesternek, hogy a vállalat vezetése sokat tesz a dolgozókért. Kisbuszokkal viszik munkába őket, egy kedvezőbb bérezést is kialakítanak, s tervezik, hogy egy óvodát építenek az üzemben dolgozók gyermekeinek. – Optimizmusra ad okot, hogy a Kaposváron működő vállalkozások többsége fejlesztene és bővítene. Ez pedig nem jelent mást, minthogy újabb kaposvári családok megélhetése válik biztossá – idézte a polgármester üzemlátogatáson elhangzott szavait a közlemény.

MTI