Új vezérigazgatót választott a Richter, Bogsch Erik a társaság elnöke marad

2017. október 3. Egyéb | Gyógyszeripar

Bogsch Erik a Richter Gedeon Nyrt. élén 25 éve fennálló vezérigazgatói tisztségét 2017. november 1. napjától nem kívánja betölteni, ettől az időponttól Orbán Gábor általános vezérigazgató-helyettes tölti be a tisztséget – közölte a vállalat október 2-án.

Bogsch Erik továbbra is megtartja igazgatósági tagságát és az igazgatóság elnöki tisztségét. Az igazgatóság november 1. napjával felkérte továbbá Bogsch Eriket a kereskedelem, a nemzetközi és a kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletére a társaságnál. 

A személyi változásokról a Richter igazgatósága az október 2-án megtartott ülésén döntött. A közlemény szerint az ülésen egyúttal értékelték a társaság eddigi eredményeit, és megállapították, hogy a Richter előtt álló kihívás abban áll, hogy a fokozatosan egyre kompetitívebbé váló generikus és branded piacokon innovatív termékportfólióval ellensúlyozható legyen a kieső forgalom és fenntartható legyen a növekedési pálya.

A célok elérése érdekében két egyformán fontos, de egymástól nagymértékben különböző vezetői feladatot kell párhuzamosan ellátni a Richternél. Az egyik lényege, hogy egyre hatékonyabban és korszerűbben kell működtetni a meglévő ellátási láncot a hagyományos piacok felé. A fejlesztés, gyártás, minőségbiztosítás, logisztika területén továbbra is versenyképesnek kell maradnia a cégnek. 

A másik vezetői feladat a társaság közleménye szerint a specialty pharma irányba megkezdett építkezés folytatása a nyugat-európai és tengerentúli piacokon létrehozott kereskedelmi hálózatok fejlesztésével, valamint a magas hozzáadott értékű, túlnyomórészt innovatív termékportfólió folyamatos bővítésével. Ebben az esetben egyebek mellett erősíteni kell a partnerekkel folyamatban lévő együttműködéseket, fel kell kutatni további akvizíciós célpontokat és új partneri megállapodásokra is szükség van a kereskedelem és a fejlesztés területén. A Richter Gedeon Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek.