Új védjegyet használhat a Babati és Társa Kft.

2014. május 16. Egyéb | Egyéb szektorok

Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjeggyel láthatja el termékeit ezentúl a körmendi székhelyű, vágással és húsfeldolgozással foglalkozó Babati és Társa Kft. A Vidékfejlesztési Minisztérium által tavaly létrehozott, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) által odaítélt védjegyet május 14-én adták át a Rába-parti városban.

– Az új védjegy bevezetésétől azt várjuk, hogy tovább bővül a sertéshús piaca és nő a boltokban a magyar sertéshús kínálata. A védjegyet pályázaton nyerhetik el sertéshizlaló vállalkozások, őstermelők, sertés vágóhidak, daraboló és feldolgozó üzemek, valamint a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek akkor, ha megfelelnek az egymásra épülő minőségtanúsítási rendszer szigorú feltételeinek – mondta Németh Antal, a VHT elnöke.

A védjegyet viselő termékeknek az alapanyagok előállításától kezdve meg kell felelniük az előírt állatjóléti, takarmányozási, szállítási, feldolgozási és higiéniai követelményeknek, továbbá a folyamatnak egészen a fogyasztóig nyomon követhetőnek kell lennie.

– 180 embert foglalkozató cégünk évente 40 ezer sertést vág le, s naponta 30-70 mázsa húskészítményt állít elő. A termékeket a Nyugat-Dunántúlon 11 saját üzletünkben értékesítjük. Idei tervezett árbevételünk 3 milliárd forint körüli, a tavalyi 2,7 milliárd és a tavalyelőtti 2,5 milliárd forinttal szemben – nyilatkozta Szakács Zoltán, a kft. kereskedelmi igazgatója.

MTI