Új üzemcsarnokot épít a FOREST-PAPÍR Kft. Lábatlanon

2012. december 6. Beruházás | Egyéb szektorok

Kétmilliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot és raktárbázist épít a FOREST-PAPÍR Kft. a volt Piszkei Papírgyár egy részén. A fejlesztés 812 millió forintos európai uniós támogatással valósul meg, és legalább 20 új munkahelyet teremt – ismertette a vállalat ügyvezetője december 6-ai sajtótájékoztatóján, Lábatlanon.

Amint Bodrogai Ferenc elmondta, felújítanak és kibővítenek egy 4000 négyzetméteres üzemcsarnokot. Az új üzembe olyan gépeket telepítenek, amelyekkel változatlan minőségben, de kedvezőbb áron tudnak többrétegű toalettpapírt és kéztörlőket gyártani. A fejlesztés teljes összegéből a gépsor értéke 1,3 milliárd forint. A tervek szerint a cég a beruházás következő fázisaiban – a következő 5 év során – a jelenleg még több helyszínen folyó termelést és raktározást a lábatlani üzembe vonja össze. A projekt teljes értéke mintegy hatmilliárd forint.
A 100%-ban magyar tulajdonban lévő Forest cégcsoport 10 cégből áll, Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermékeket gyártó és forgalmazó cégcsoportja, munkatársainak száma meghaladja a 300-at, 2012-es árbevétele várhatóan 13 milliárd forint lesz. A FOREST-PAPÍR Kft. 210 embernek ad munkát, 2012-es nettó árbevétele mintegy 9,5 milliárd forint. A vállalat termékeinek 20%-át Magyarországon értékesítik,  80%-át 14 országba exportálják.

MTI