Új üzemcsarnok kialakítása

2014. január 28. Gyártás | Egyéb szektorok

Az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. 100 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Közép-Magyarországi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” című pályázatán. A közel 254 millió forintos költségvetésű beruházásból nemcsak egy új, műanyag nyílászárókat gyártó üzemcsarnokot, valamint a termékeket is ismertető bemutatótermet építettek, hanem új munkahelyeket is teremtenek – áll a cég január 27-i sajtóközleményében.

A jelenleg aszódi székhelyű ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. műanyag nyílászárók gyártásával és beépítésével foglalkozik. Üzleti partnereik nagy része Budapestről és Pest megyéből kerül ki. A felső kategóriás színvonalat képviselő termékek gyártása eddig egy aszódi üzemben történt, de a megnövekedett igények, a napról napra élesedő konkurenciaharc és az új technológiák bevezetése szükségessé tette egy, a mainál sokkal színvonalasabb, korszerűbb gépekkel felszerelt új gyártócsarnok és bemutatóterem létrehozását.

Az uniós támogatással lehetőségük nyílt egy olyan projekt megvalósítására, melynek köszönhetően egy új gyártócsarnokot is be tudnak kapcsolni a termelésbe. A megvalósítás Szentendre kapujában, egy új ipari fejlesztési övezetben történt, ahol az 1800 m²-es gyártócsarnokon kívül egy közel 700 m²-es irodarészt és bemutatótermet is tartalmazó fejépület is épült. A gyártást is új, a mai kor követelményeinek megfelelő tudású és színvonalú berendezések segítik az idei évtől. A beruházással a korábbi dolgozók megtartása mellett további 10 új munkahelyet tudtak létesíteni.

A cég az árbevétel-növekedésen felül a vevőkör bővítésére is számít a projekt hatására, így reményeik szerint a jövőben újabb munkahelyeket tudnak teremteni. Az Új Széchenyi Terv KMOP-1.5.3/C-11 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírásán 100 000 000 forintos támogatást elnyert fejlesztési beruházás 2012. december 18-án kezdődött és 2013. december 27-én fejeződött be. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.