Új tanműhelyt indított a thyssenkrupp

2017. szeptember 4. Gyártás | Autóipar

Új tanműhelyt működtet szeptembertől a német thyssenkrupp konszern Jászfényszarun, a létesítményben, oktatási együttműködésben, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum két iskolájának több mint száz tanulója világszínvonalú technológiákat ismerhet meg - tájékoztatta szeptember 3-i közleményében a cég kommunikációs partnere az MTI-t.

A Jászfényszaru Ipari Centrum Vállalkozói Házában helyet kapott tanműhelyben 6 munkaállomáson 12-12 fős csoportok részére a technikus képzésben digitális- és impulzustechnikát oktatnak. A tanműhelyben jól teljesítő fiatalokat szakmai utazással és pénzbeli juttatással is motiválja a konszern a további ismeretszerzésre. A tanműhely valamennyi költségét – ideértve a középiskolások szállítását, kiegészítő étkezését is – a thyssenkrupp fedezi.   

A thyssenkrupp Jászfényszarun a jövő évtől kezdve magyar mérnökök tervezte elektromechanikus kormányrendszereket (C-EPS) és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt. A zöldmezős, több mint 30 milliárd forintos beruházással épülő gyár kivitelezése hamarosan befejeződik, a vállalat várja a szakemberek jelentkezését esztergálásra, szerelésre, forgácsolásra, hőkezelésre. Emellett méréstechnikusokra, logisztikai munkatársakra, karbantartókra és mérnökökre is szükségük lesz, közel 500 új munkahelyet teremtenek majd.    

A thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. Tízből kilenc prémium autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei.

Forrás: MTI