Új osztrák világítástechnikai beruházás Pásztón

2016. május 12. Beruházás | Egyéb szektorok

A magyar kormány mintegy 650 millió forinttal támogatja az osztrák EGLO csoport 4 milliárd forint értékű világítástechnikai beruházását Pásztón – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára május 12-én Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyar Levente úgy vélte, nem lehet eléggé hangsúlyozni annak jelentőségét, hogy olyan, családi tulajdonban lévő vállalkozások, mint az EGLO, Magyarországot választják európai központjuknak, és itt bővítik termelő és logisztikai kapacitásukat. – Az EGLO legfontosabb gyártóbázisa Magyarországon van – tette hozzá.

Külön örömnek nevezte, hogy a beruházás helyszíne Pásztón van, és jelentős számú új munkahelyet kínál a helyieknek.

– A csoport árbevétele tavaly mintegy 440 millió eurót – több mint 130 milliárd forintot – tett ki. A cégcsoport – amelynek több mint 50 leányvállalata van a világon – fejlődésére jellemző, hogy két év alatt 100 millió euróval (30 milliárd forinttal) növelte árbevételét. A vállalat nemcsak belső, hanem külső világítástechnikai eszközöket is gyárt – mondta el René Tiefenbacher, az EGLO-csoport vezérigazgatója.

A cégcsoport 132 országban van jelen a világon, és Kínában, Indiában és Magyarországon rendelkezik gyártóbázissal, a cégcsoport első gyára Pásztón volt. Most ezt a gyárat és a hozzákapcsolódó logisztikai centrumot fejlesztik 4 milliárd forintos beruházással.

– A cég árbevétele tavaly elérte a 30 milliárd forintot – jegyezte meg Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

MTI