Új igazgató az Opel aspeni gyárában

Cimkék: gazdaság gyár igazgató járműipar Opel

Az asperni Opel gyár igazgatója lett Solt Tamás, aki az elmúlt 6 évben a szentgotthárdi Opel gyár igazgatója volt – közölte az Opel Magyarország október 13-án.

Solt Tamás 2010 januárja óta volt a szentgotthárdi gyár igazgatója, irányítása alatt valósult meg a cég nagyszabású projektje, a Flex motorgyár építése. 

A szakember október 1-jétől tölti be az ausztriai gyár vezetői posztját. Utódját a szentgotthárdi gyár élére még nem nevezték ki.

Az ausztriai Aspernben található gyár az Opel legnagyobb hajtásláncgyártó üzeme, jelenleg 1200 és 1400 köbcentis benzinmotorok is készülnek itt. A General Motors (GM) már bejelentette, hogy 2018-ban megszünteti a motorgyártást Aspernben, akkortól csak hajtáslánc-berendezéseket, sebességváltókat gyártanak majd, Szentgotthárdon pedig motorokat, így két tiszta profilú üzem jön létre.

A szentgotthárdi Flex motorgyár 2014 óta kiskategóriás benzinmotorokat is gyárt. Az 1,4 literesnél nem nagyobb motorok esetében különösen nagy keresletre számít a cég, ez meghatározó volt a 700 millió eurós beruházással kialakított Flex motorgyár kapacitásának tervezésénél.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon