Új gyártósorok és a dolgozóknak fitneszterem

2014. január 22. Beruházás | Egyéb szektorok

A szivattyúkat készítő, dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. tatabányai gyárában január 22-én átadtak egy szivattyúkat és egy motorokat előállító gyártósort, valamint egy új épületrészt fitneszteremmel, mely a dolgozók egészségmegőrzését szolgálja.

Az avatáson Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági államtitkár kiemelte, a magas színvonalú magyar termelőipar újabb elismerése, hogy a világ vezető szivattyúgyártója Magyarországra hozta legújabb fejlesztésű gépeinek gyártását. – A dán gazdaság Magyarországba fektetett bizalmát jelzi, hogy 2003 óta 878 millió eurónyi dán befektetés érkezett Magyarországra, közel 10 000 munkahelyet létrehozva – tette hozzá az államtitkár, és emlékeztetett arra, hogy Tatabányán a Grundfos szomszédságában található a szintén dán Coloplast üzeme és legutóbb Nyíregyházán fektetett be a Lego játékgyár.

Török László ügyvezető elmondta, a mostani esemény a tatabányai gyár egy hosszabb időtartamú fejlesztésének lezárása. A vállalatcsoport 2010-ben döntött a frekvenciaszabályzós villanymotorok (SaVer) és az új generációs szennyvízszivattyúk (Poseidon) magyarországi gyártásáról. A 3,78 milliárd forint összköltségvetésű projekthez 757 millió forintos támogatást nyertek el. A gyártósoron a jelenlegi létszám eléri a 80 főt, a 2014-re a tervezett harmadik műszak beindításával előreláthatóan több mint 100 főnek adnak majd munkát. Az állandó mágnestechnológiát alkalmazó, energiatakarékos SaVer motorokat kizárólag Magyarországon gyártják a világpiac részére.

A gyártósorok megvalósítása mellett az új épületrészben helyet kapott egy professzionálisan felszerelt fitneszterem, amely a dolgozók rekreációját és egészségmegőrzését szolgálja. Ennek a területnek része egy internetkávézóhoz hasonló helyiség is, amely a fiatalabb generációk elkötelezettségét növelheti munkahelyük iránt – mondta el az ügyvezető.

MTI