Új gyártócsarnokot avatott az EuropTec

2017. május 8. Gyártás | Egyéb szektorok

A svájci tulajdonú EuropTec Kft. – mintegy 710 millió forintos beruházással – önerőből megépült 1600 négyzetméteres zalaegerszegi csarnokának köszönhetően megduplázza termelését, illetve 65 új dolgozónak is munkát ad – adta hírül az MTI május 6-án.

– Az elmúlt időkben Svájc a tíz legnagyobb magyarországi befektető közé került, a közel 300 svájci cég mintegy 30 ezer embert foglalkoztat Magyarországon – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Zalaegerszegen, az EuropTec Kft. új gyártócsarnokának szombati avatóján.

 

Fotó: MTI

– A Zalaegerszegen főként orvosi műszerekhez, implantátumokhoz, valamint diagnosztikai, labortechnikai eszközökhöz műanyag alkatrészeket gyártó cég beruházása is azt mutatja, hogy "Magyarországon az ipari növekedésnek még komoly tartalékai vannak", de a befektetés jó példa arra is, hogy a világ vezető vállalatai megtalálják a számításaikat Magyarországon – fogalmazott az államtitkár.

Fabian Zwick, az EuropTec Kft.-t is tulajdonló svájci Glas Trösch cégcsoport igazgatósági tagja kifejtette: Európában, az Egyesült Államokban, valamint a Közel-Keleten összesen 5000 alkalmazottat foglalkoztatnak. A cégcsoport az építőipar és a járműipar számára gyárt speciális üvegeket, valamint műanyag alkatrészeket ipari, orvostechnikai felhasználásra.

Belső Gábor ügyvezető igazgató a zalaegerszegi cég történetét ismertetve kifejtette: 1991-ben egy garázsban alapították meg tíz dolgozóval. 1995-ben 20 dolgozóval nyílt meg az első üzemcsarnokuk, 2004-ben, a második csarnok avatásakor már 90 alkalmazottat foglalkoztattak.

MTI