Új gyártócsarnokot alakít ki a Prec-Cast

2014. április 2. Beruházás | Egyéb szektorok

Százmillió eurós beruházássorozatról döntött a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Kft., a fejlesztés első állomásaként egy 12 000 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítanak ki, amelynek alapkövét április 1-jén tették le – adta hírül az MTI.

A fejlesztésnek köszönhetően 300 új munkahelyet teremt az alumíniumöntvényeket gyártó cég, amely a magyar öntészet egyik legfontosabb szereplője. A társaság jelenleg több mint 900 embert alkalmaz, és nyugat-európai autógyárak fontos beszállítója. Az új, mintegy 12 000 négyzetméteres csarnok a CNC megmunkálásnak, illetve a „kézi” műveletek elvégzésének biztosít majd megfelelő helyszínt.

A Prec-Cast Kft. sátoraljaújhelyi telephelyén a dolgozók 57 alumínium présöntő és horganyprésöntő géppel dolgoznak, és egyedi gépeket, szerszámokat is gyártanak. A cég Kassán is rendelkezik egy gyártóüzemmel, amely az alapkőletétel mellett április 1-jén együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal is.

A nyilvános cégadatok szerint 2012-ben a társaság árbevétele 46,2 millió euró volt, szemben az előző évi 48,7 millió euróval. Az árbevétel mintegy 80%-a származott exportból. A 28,1 millió saját és 1,289 millió euró jegyzett tőkével rendelkező társaság eredménye 1,1 millió eurót tett ki, valamivel kevesebbet a 2011-esnél.

MTI