Új gyártócsarnok állt üzembe Mohácson

2013. október 29. Beruházás | Autóipar

Gyártócsarnokot építtetett és a napokban megkezdte a termelést a könnyűfémöntéssel és alumínium alkatrészek előállításával foglalkozó PCI Formaöntöde Kft. Mohácson – adta hírül az MTI október 29-én.

A Pineaud Casting Industry csoporthoz tartozó, 2011-ben alakult, két külföldi vállalat és két francia magánszemély tulajdonában lévő társaság közleményében azt írta, hogy a mintegy 941 millió forintos, fele részben európai uniós és fele részben hazai támogatást élvező beruházást az autóipar számára gyártott alumínium biztonsági alkatrészek iránti kereslet növekedése tette szükségessé. Kitértek rá, hogy a PCI Formaöntöde mohácsi üzemének elsődleges feladata jó minőségben, a megadott határidőn belül legyártani és kiszállítani az autóipari cégek által megrendelt öntvényeket, fék-, kormány-, valamint turbóalkatrészeket, főfékhengereket, féknyergeket és egyebek mellett motortartó elemeket.

A cég nem kívánta közölni, mekkora éves árbevételt remél tevékenységétől, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy jelenleg 71 embert foglalkoztat, 3 év alatt összesen 140 dolgozó felvételét vállalta, s jövőre 1 milliárd forintot költ a mohácsi csarnok technológiai fejlesztésére, új eszközök beszerzésére. Megjegyezte, hogy a cég beruházása és működése a helyi foglalkoztatás élénkítése mellett jelentős iparűzésiadó-bevételt generál, erősíti a helyi gazdaságot, így a Duna-parti várost további vállalkozások számára is vonzóbbá teszi.

MTI