Új gyárigazgató a Bosch miskolci kéziszerszámgyárában

2016. január 19. Egyéb | Egyéb szektorok

Kinevezéssel indult az év a miskolci Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft.-nél, ahol januártól a gyárigazgatói teendőket Fükő László, a vállalat egyik korábbi osztályvezetője vette át. Az új gyárigazgató Ansgar Lengeling munkáját segíti, aki a Home&Garden üzletág gyártási elnökhelyettese és egyben a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója marad – áll a vállalat január 19-én megjelent közleményében.

Fükő László jól ismeri a Boscht, ahol 2000-től lát el különböző pozíciókat. Pályafutását minőségbiztosítási mérnökként kezdte a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél, két évvel később már minőségbiztosítási csoportvezető volt a miskolci kéziszerszámgyárban. Szakmai karriere során számos pozíciót töltött be a minőségbiztosítás területén a németországi Sebnitzben, és a miskolci kéziszerszámgyárban több területen. 2012-ben átnyergelt az autóiparba: osztályvezető és értékáram menedzser lett a szintén miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. elektromos meghajtások üzletágán. 2014-től újra a professzionális kéziszerszámokért felelt, mint osztályvezető és értékáram menedzser.

– Vezetőként az egyik legfontosabb feladatomnak tartom a munkatársak fejlesztését és a bennük rejlő lehetőségek felszínre emelését. Karrierem építése során nagyon sok tréning, coaching és mentoring támogatást kaptam a Boschtól. Ezért én is nagy hangsúlyt fordítok arra, hogy a kollégáim szakmai és karrierfejlődése biztosított legyen, ugyanis ez nemcsak az ő, hanem a vállalat érdeke is. Mindenkinek megpróbáljuk megtalálni azt a feladatkört, ahol a legjobban teljesít és meg tudja mutatni, hogy milyen képességei vannak. A munkatársaknak élvezniük kell azt, amit csinálnak. Csak így tudják elérni a legjobb eredményt – mondta el az új gyárigazgató.

A miskolci kéziszerszámgyár

A Bosch elektromos kéziszerszám üzletága 14 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Kelet-Európa felé terjeszkedik, Miskolcon 2003-ban indult meg a termelés. A gyártási darabszámok évről évre emelkedtek, 2015 őszén készült el a 75 milliomodik kéziszerszám, a helyi fejlesztésű Ixo akkumulátoros csavarhúzó, mely a világ egyik legkeresettebb kéziszerszáma