Új gyár épül Nagyrédén

2013. május 31. Beruházás | Egyéb szektorok

Tojástartógyárat épít a Jász-Plasztik Kft. Nagyrédén 1,9 milliárd forintos beruházással, az alapkövet május 30-án helyezték el.

A gyár már az ősz elején megkezdi a termelést, kezdetben 30, hosszabb távon pedig 100 új munkahelyet teremt. Az ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy az újabb és újabb beruházások azt jelzik, hogy a magyar gazdaság a 2010-ben kijelölt kormányzati célok mentén fejlődik. A Jász-Plasztik Kft. beruházása és a hozzá hasonló teljesítmények viszik előre az országot, ezért példaként szolgálhatnak mások számára is – mutatott rá a politikus.

Balázs József, a település polgármestere, egyben a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2008-ban a községben jelentős cégeket temetett maga alá a válság. Az elmúlt időszakban viszont egyre inkább a könnyűipar adja a helyi munkahelyek többségét a mezőgazdaság helyett.

Ifj. Kasza Lajos, a belföldi magánszemélyek által birtokolt társaság ügyvezetője elmondta, hogy a cég nagyrédei telephelyén felépülő 9800 m²-es üzemcsarnokban PET-palackok újrahasznosításával tojástartókat fognak készíteni, 100%-ig exportra. A cég telephelyén egyelőre 170 ember dolgozik; a fejlesztés nyomán a létszám néhány év alatt 100 munkavállalóval bővül.

A jászberényi központú cégcsoport egyebek között hőszigetelő elemeket, akkumulátorokat, festékeket, szigetelőanyagokat, háztartási tisztítószereket és fröccsöntött termékeket állít elő, logisztikai és autóértékesítő szolgáltatást is nyújt. Összesen mintegy 5000 embert foglalkoztat Magyarország mellett Romániában és Szlovákiában. Az anyavállalat 2400 embernek ad munkát Magyarországon. A cég az elmúlt évben 6000 tonna alapanyagot dolgozott fel, árbevétele meghaladta a 60 milliárd forintot – mondta az ügyvezető.

MTI