Új forgácslap-gyártó üzem Szombathelyen

2014. május 9. Gazdaság | Egyéb szektorok

Átadták a Falco Zrt. 40 millió eurós, azaz több mint 12,1 milliárd forintos beruházással felépült forgácslap-gyártó üzemét május 8-án, Szombathelyen – adta hírül az MTI.

– A Falco Zrt. a fejlesztésnek köszönhetően jelenleg a világ egyik legkorszerűbb forgácslap-gyárával rendelkezik, hazai viszonylatban pedig az egyetlen vállalkozás, amely a legyártott forgácslapokat tovább feldolgozva laminálási tevékenységet is végez. Cégünk egy előre meghatározott programterv szerint valósítja meg fejlesztéseit, 2012-ben adtuk át a Mirror Gloss tükörfényes lamináltlap-gyártó üzemünket, most pedig a legújabb és legmodernebb Conti Roll préstechnológiára alapuló forgácslap-gyártás feltételeit teremtettük meg. A Falco Zrt. a termelő tevékenység fejlesztésének köszönhetően forgácslapból évente 450 ezer m2-t, lamináltlapból évi 16 millió m2-t, impregnált papírból évi 32 millió m2-t, Mirror Gloss tükörfényes lamináltlapból 2,5 millió m2-t, cementkötésű forgácslapból pedig 30 ezer m2-t tud előállítani – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Novák Tibor, a részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke.

Az újabb beruházáshoz az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében 2 milliárd forintos vissza nem térítendő pályázati támogatást sikerült a társaságnak elnyernie, a fejlesztésnek köszönhetően pedig 12 újabb munkahelyet is sikerült létrehozni, az amúgy 250 embert foglalkoztató szombathelyi gyárban.

MTI