Új fémmegmunkáló üzemet avattak Hevesen

2013. március 29. Beruházás | Egyéb szektorok

A Prospera Europe Kft. 317 millió forintos beruházással új fémmegmunkáló üzemet létesített Hevesen, a gyártóhelyet március 28-án avatták – adta hírül az MTI.

A belföldi magánszemélyek által birtokolt társaság Magyarországon működő multinacionális autóipari, informatikai és gépipari társaságoknak szállít precíziósan megmunkált fémlemezeket. A projekt megvalósításához 158 millió forintnyi támogatást kapott a cég az Új Széchenyi Terv keretében. Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára az avatóünnepségen hangsúlyozta, a kormány határozott célja, hogy a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési periódusban a rendelkezésre álló támogatások mintegy 60%-át közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítsa.

Böröcz András, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az 1300 m²-es üzemcsarnok megépítése, illetve a csúcstechnikájú gépek beszerzése lehetővé teszi, hogy az elmúlt évi 212 millió forintos árbevételt az idén, mintegy 600 millió forintra emeljék. A munkanélküliség sújtotta dél-hevesi térségben létesített üzemben 16-an dolgoznak.

MTI