Új elosztóközpontot nyit a FedEx Express

2016. január 29. Egyéb | Egyéb szektorok

A FedEx Express új észak-európai elosztóközpontot nyit a koppenhágai repülőtéren, így az ügyfelek már Dániában és más észak-európai országokban is élvezhetik a gyorsabb szállítás, valamint a könnyebb hozzáférés előnyeit.

A FedEx Corp. (NYSE: FDX) expressz szállító leányvállalata január 28-án hivatalosan megnyitotta új elosztóközpontját a koppenhágai repülőtéren – jelentette be a cég sajtóközleményben. Az új létesítmény a Dániából, Finnországból, Norvégiából és Svédországból érkező, illetve ezen országokból küldött szállítmányok elosztó- és átrakópontjaként működik.  A FedEx Express, a világ legnagyobb expressz szállítója 5 év alatt már a kilencedik új telephelyét avatja a régióban.

– Dániai központunk még közelebb hozza a skandináv ügyfeleket a világ többi részéhez. Egy helyre tudtuk koncentrálni a futárszolgáltatást, a vámkezelést, a küldemények szortírozását és a légi szállítást, s ez jelentősen javítja skandináviai szolgáltatásunk minőségét. Különösen büszke vagyok arra, hogy a központ a beruházási döntés bejelentését követő alig több mint egy éven belül teljesen működőképessé vált. A koppenhágai repülőtér fekvése ideális az elosztóközpontunk számára, mert kiváló szállítási infrastruktúrát biztosít, és könnyen elérhető Svédországból is. A létesítmény kulcsfontosságú szerepet játszik növekedési stratégiánkban az öreg kontinensen, ahol 2011 óta több mint száz új telephelyet létesítettünk – hangsúlyozta David Canavan, a FedEx Express európai műveleti alelnöke.

Észak-Európában – Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban – az utóbbi időben folyamatos gazdasági növekedés tapasztalható. Az előrejelzések 2016-ban átlagosan 2%-os GDP-bővüléssel számolnak a régióban. Ez a tendencia a FedEx Express szállítási adataiban is tükröződik: 2014. június és 2015. május között az ezekből az országokból Európa más államaiba feladott küldemények száma több mint 24%-kal nőtt a megelőző 12 hónap adataihoz viszonyítva. Észak-Amerika gazdasági szempontból egyre komolyabb szerepet játszik az észak-európai országok gazdaságában: 2014. június és 2015. május között a skandináv országokból Észak-Amerikába feladott küldemények száma 22%-kal növekedett a bázisidőszakhoz képest.

– A koppenhágai repülőtér ideális földrajzi elhelyezkedése révén a legnagyobb észak-európai légi átrakóközponttá vált Észak-Amerika és a Közel-Kelet között. 2015-ben több mint 370 000 tonnányi szállítmány tranzitforgalmát bonyolította le a repülőtér. Az új FedEx-létesítmény lehetővé teszi a légiszállítási volumen további növekedését. Ez Dániának és a koppenhágai reptérnek egyaránt nagyszerű hír – mondta Thomas Woldbye, a koppenhágai repülőtér vezérigazgatója.

Az új 8000 m2-es létesítmény óránként 3300 csomag szortírozását teszi lehetővé, hetente 18 FedEx Express légijáratot, valamint 170 tehergépkocsit szolgál ki, és 36 kézbesítőjárművel rendelkezik. A FedEx Express közel 120 fős csapata dolgozik a helyszínen. A létesítmény a repülőtéri cargo-térségben található, közel a Svédországba vezető Öresund hídhoz.