Új elnökségi tagok az informatikai szövetség élén a digitális gazdaság fejlesztéséért

2015. május 21. Gazdaság | Egyéb szektorok

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közgyűlésén új elnökségi tagokat választottak, külön alelnöki pozíciót szentelve a digitális transzformáció témakörének – közölte az infokommunikációs érdekképviseleti szervezet május 21-én.

A multinacionális tagozatot Bánhegyi Zsófia, a T-Systems Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója, a nagyvállalati tagozatot Ambrus Zsolt, az XAPT ügyvezetője, a kis- és középvállalatokat Vicze Gábor, az Innomine Group ügyvezetője, a mikro- és startup tagozatot pedig Both Vilmos, a Bottom Line tulajdonosa és a Századvég Gazdaságkutató IKT üzletágának vezetője képviseli az elnökségben.

Általános elnökségi tagot is választottak a küldöttek: a tisztséget a következő két évben Vinnai Balázs, a Misys Digital Channels vezetője, Veres Zsolt, az IBM CEE kormányzati szektorért felelős vezetője és Wenczel Richárd, az EMC VMware országmenedzsere töltik be.

A digitális transzformáció alelnökévé Jakab Rolandot, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatóját választották, akinek a közlemény szerint meggyőződése, hogy egy olyan világra kell nagyon gyorsan felkészülni, ahol minden olyan eszköz, ami hasznot húzhat az online kapcsolódásból, az a hálózatra is lesz kötve.

A szövetség vezetője továbbra is Laufer Tamás, aki 2013-ban szerzett elnöki mandátumot újabb három évre.

A közlemény szerint az IVSZ vezetésének újonnan megválasztott és újraválasztott tagjai úgy vélik: a jövőben foglalkozni kell a digitalizáció más iparágakra gyakorolt hatásával, a foglalkoztatáspolitikai igények megváltozásával, az oktatás jelenlegi gyenge és rugalmatlan teljesítményével és a globális piacra irányuló exporttal.

A tájékoztatás szerint Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a közgyűlésen elmondta: jelenleg az éves fejlesztési keretprogramban szerepel egy, az informatikai mérnökképzést támogató kiemelt projekt, megoldást kínálva az ágazat legnagyobb problémájára, a krónikus szakemberhiányra.

MTI