Új elnököt választott a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége

2017. május 17. Egyéb | Gyógyszeripar

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) új elnökévé Greskovits Dávidot választották, a szövetség új igazgatója pedig Illés Zsuzsanna lesz júliustól – közölte a Magyosz a szövetség május 17-i közgyűlése után az MTI-vel.

Az mostani elnök, Hodász István, aki az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója, június 30-tól távozik a szövetség elnöki posztjáról. 

Az új elnök, Greskovits Dávid jelenleg társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója a Meditop Gyógyszergyártó és Forgalmazó Kft.-nek, amely 1996 óta tagja a Magyosz-nak. 

Greskovits Dávid 2004-től a Magyosz elnökségi tagja, 2004 és 2006 között, valamint 2010-től mostanáig alelnöki pozíciót töltött be. Ezen kívül a Magyosz kis- és középvállalati bizottságának elnöke.

A Magyosz közgyűlése új igazgatót is választott. 2017 júliusától, Ilku Lívia távozásával a szövetség új igazgatója Illés Zsuzsanna lesz, aki 2012 óta  a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületének igazgatója.  

Az új igazgató eddigi munkája során szoros kapcsolatot ápolt a társszövetségekkel, köztük a Magyosz-szal, valamint közreműködött a Magyarországi Gyógyszer-verifikációs Szervezet felépítésében – áll a közleményben.

MTI