Új elnök a GE Magyarország élén

2013. szeptember 10. Egyéb | Egyéb szektorok

Október elsejétől Joerg Bauert nevezte ki a GE Magyarország elnökévé Peter Stracar, a GE Közép- és Kelet-Európáért felelős első vezérigazgatója – közölte a társaság szeptember 10-én az MTI-vel.

Joerg Bauer az elnökség mellett továbbra is a GE Hungary Kft. egyik ügyvezető igazgatója marad és egyben folytatja európai pénzügyi vezetői karrierjét. Joerg Bauer Bonnban született, tanulmányait részben Budapesten végezte és eddig összesen majdnem 11 évet dolgozott és tanult Magyarországon. Német anyanyelve mellett magyarul és angolul is beszél.

A GE 1989 óta van jelen Magyarországon. A cég 2012 decemberében kötött stratégiai megállapodást a magyar kormánnyal. Jelenleg a GE Magyarországon 12 gyárat, 3 kutatás-fejlesztési központot és 3 regionális üzleti központot üzemeltet, emellett a Budapest Bank tulajdonosa is. A cég egyebek mellett fényforrásokat, energiatermelő turbinákat gyárt, repülőgépmotorok alkatrészeit javítja, valamint a víztisztító és egészségügyi technológiák fejlesztésével foglalkozik. A társaság 98%-ban exportra dolgozik. A GE-nek 12 500 munkatársa és több mint 2000 kulcsbeszállítója van az országban.

MTI