Új acélipari szolgáltató központ

2013. október 14. Beruházás | Egyéb szektorok

Acélipari szolgáltató központot létesített Budapesten a német ThyssenKrupp konszern magyarországi tagvállalata, a ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt., összesen 2 millió eurós beruházással – adta hírül október 11-én az MTI.

A vállalat október 11-i közleménye szerint az új, 4000 m² alapterületű létesítményben plazma- és lángvágó, szalaghasító, lemeztáblásító és csődaraboló gépekkel végzik az alapanyagok megmunkálását. Tájékoztatásuk szerint következő lépésként egy közel 4500 m² alapterületű csődaraboló központot létesítenek, az új üzem a tervek szerint 2014 tavaszán kezdi meg működését.

A vállalatnak a 32 hektáros budapesti központi telephely mellett – ahol összesen 57 000 m²-es fedett raktárbázissal rendelkezik – vidéken Zalaegerszegen, Győrben, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden és Pécsett vannak telephelyei.

A ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt. a világ egyik legjelentősebb acélipari konszernjének, a nemzetközi ThyssenKrupp konszernnek a tagja. A konszern mintegy 80 országban van jelen, és világszerte 180 000 munkavállalót foglalkoztat. A Ferroglobust 1998-ban, a privatizáció során vásárolta meg. A céginformáció adatai szerint a magyarországi vállalat árbevétele 58 milliárd forintra nőtt az előző évi 55,6 milliárd forintról a tavaly szeptember végén zárult üzleti évben. Az üzemi eredménye 2,35 milliárd forintra emelkedett az előző évi 2,21 milliárdról. A cég 7 telephelyén csaknem 300 dolgozót foglalkoztat.

MTI