Tovább bővülő gyártóbázis

Cimkék: beruházás gépgyártás gépipar gyár gyártás gyártócsarnok gyártókapacitás-bővítés létszámbővítés telephely telephelybővítés

Telekvásárlással gyártóbázisa bővítését, valamint a dolgozói létszám emelését is tervezi a dohányipari berendezések, alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. a közeljövőben Pécsett a pécsi polgármesteri kabinetiroda november 13-i tájékoztatása szerint.

A közlemény szerint, amennyiben a városi közgyűlés november 14-i ülésén támogatja az ezzel kapcsolatos javaslatot, lehetővé válik, hogy a vállalat hozzájusson a szomszédságában található vásártér területének 30%-ához. A gyárbővítés több lépcsőben történne. A Hauni első körben mintegy 33 000 m²-en alakítana ki új egységet, s további 20 000 m²-re kért, illetve kapna elővásárlási jogot, ezzel párhuzamosan pedig a jelenlegi mintegy 1200 mellett további 200-250 munkahelyet hozna létre.

A polgármesteri kabinetiroda kitért rá, hogy a cég 360 millió forintot fizetne a 33 000 m²-es területért, a pénzt a város a vásártér fejlesztésére, az árusító rész átszervezésére, modernizálására fordítaná, amelynek köszönhetően az árusítás és a vásárlás is a jelenleginél előnyösebb környezetben folyhatna. – Számunkra nemcsak a munkahelyek megőrzése, hanem új munkahelyek létrehozása is kiemelt jelentőségű, ezért partnerei vagyunk minden olyan vállalkozásnak, amely bővíti a pécsi munkahelyek számát, biztosítva ezzel pécsi családok megélhetését – áll a közleményben.

A német Hauni AG magyarországi leányvállalataként működő Hauni Hungaria 1994-ben, a Sopianae Gépgyár csarnokainak és gépeinek megvásárlásával kezdte meg a termelést a baranyai megyeszékhelyen. Az elmúlt 2 évtized alatt a kft. gyártócsarnokainak összterülete 10 000 m²-ről 45 000-re, dolgozóinak száma 210-ről több mint 1000-re nőtt. A cég idén szeptemberre 1,5 milliárd forintból építtette fel új, 4200 m²-es üzemcsarnokát, novemberben pedig 160 millió forintból saját tanműhelyt létesített, hogy tanulói elmélyíthessék az iskolában szerzett tudásukat, és elsajátíthassák az alacsony darabszámban készülő speciális, minőségi alkatrészek készítéséhez szükséges magas szintű gyakorlati ismereteket.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon