Többmilliós fejlesztés

2013. július 24. Egyéb | Egyéb szektorok

Több mint 422 millió forintos beruházással fejlesztette gépparkját az Infopress Group Hungary Zrt. – közölte a cég július 23-án az MTI-vel.

A váci székhelyű nyomdaipari vállalkozás a projekthez 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése elnevezésű pályázatán. 

Tájékoztatásuk szerint nyomdai ragasztókötő gépsort állítottak üzembe, korszerűsítették a borítók nyomtatását és felületkezelését, és új környezetbarátabb technológiát vezettek be. A korábbi fóliázást környezetbarát lakkozás váltotta fel, így  a fejlesztéssel jelentősen csökkent a környezeti terhelés, az anyagveszteség, valamint az energiafelhasználás  áll a közleményben.

A prémium minőségű magazinokat, kereskedelmi kiadványokat nyomtató társaság tavalyi mérlege  a céginformáció adatai szerint  5 milliárd forint nettó árbevétel mellett 173 millió forint mérleg szerinti eredményt mutat. Az Infopress Group Hungary Zrt. 2011-ben 4,9 milliárd forint árbevételt és 63 millió forint adózott nyereséget ért el.

MTI