Több mint hatmillió eurós befektetés Törökországban

2016. június 20. Logisztika | Egyéb szektorok

A DB Schenker nemzetközi logisztikai cég Isztambul és Izmir közelében két, összesen több mint 24 000 négyzetméteres telephelyet vett birtokba.

Eldördült a startpisztoly két új logisztikai centrumban: Bursában, Isztambultól 70 kilométerre június 17-én kezdődött meg a munka egy több mint 9000 m2-es logisztikai terminálban. Isztambul nem csak Törökország legfontosabb átrakóhelye, de az egyik legnagyobb logisztikai csomópont is Ázsia, Afrika és Európa határán. Az új raktárt, mely a legmodernebb biztonsági megoldások mellett a legújabb IT fejlesztésekkel dolgozik, 2,4 millió eurós befektetéssel hozta létre a logisztikai cég.

Ezzel egy időben a Schenker egy másik, 15 000 m2-es raktárt vett birtokba az izmiri kikötő közelében. Az új, modern manisai telephely 3,7 millió euró befektetésével jött létre, s megfelel minden jövőbeli logisztikai kihívásnak. 

– Az új, bursai és manisai terminálunkkal Törökország két fontos növekedési régiójában helyeztük el magunkat kompetens, hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatóként a piacon – nyilatkozta Erik Leiss, a DB Schenker Arkas ügyvezetője. – Elsősorban a manisai régióban számítunk úttörőnek a komplex logisztikai szolgáltatások területén, s ez ügyfeleink számára is új, magasabb minőségű szolgáltatásokat jelent – tette hozzá.

A DB Schenker Törökországban több mint 400 munkatársat foglalkoztat 10 telephelyen.