Több mint félmilliárdos eszközbeszerzés a Faddikorr Kft.-nél

2017. november 3. Gyártás | Egyéb szektorok

A kunfehértói Faddikorr Kft. 516 millió forintos eszközbeszerzéssel növelte kapacitását, a beruházáshoz a cég 258 millió forint európai uniós támogatást nyert el – közölte a társaság november 3-án.

Az 1996 óta működő családi vállalkozás fémtartálygyártással, nyomástartó edények, veszélyes folyadékok és olvadékok tárolására alkalmas tartályok készítésével, valamint egyedi gépgyártással foglalkozik.     

Faddi Jánosné, a cég egyik tulajdonosa és egyben gazdasági vezetője elmondta: megrendelésük folyamatosan nő, bővíteniük kell az exporttermelést, a cég a megnövekedett igényeket a korábbi körülmények között már nem tudta megfelelően ellátni. A gyártás mintegy 70-75%-a megy exportra.

A vállalkozás – részben a támogatott projekt keretében – új lemezmegmunkáló és csomagoló csarnokot alakított ki, valamint új gyártóeszközöket vásárolt. Egyebek között híddarukat, porleválasztókat, szemcseszóró rendszert, plazmavágót, lézervágót és különféle hegesztő eszközöket szereztek be.     

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Faddikorr Kft. nettó árbevétele 2016-ban 2,3 milliárd forint volt. Ez több mint 50%-os növekedés az előző évihez képest. A vállalat adózott eredménye az elmúlt évben mintegy 104 millió forintot tett ki. A cég mintegy 80 munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI