Több mint 400 millió forintos beruházás Nagyrédén

2015. július 9. Beruházás | Egyéb szektorok

Több mint 400 millió forintból épít hűtőházat Nagyrédén a zöldség és gyümölcs nagykereskedéssel is foglalkozó Jász-Tész Kft., az idei év végéig megvalósuló fejlesztés 160 millió forint vissza nem térítendő, nagyrészt uniós pályázati támogatással valósul meg – közölte a cég ügyvezetője július 9-én.

– A bérraktározás bővítését célzó fejlesztés célja, hogy a logisztikai központ kialakítása érdekében egy több mint 1800 m2-es tárolóteremmel rendelkező hűtőház megépüljön és a raktározáshoz szükséges állványrendszert beszerezzék. Az új hűtőtároló térben modern, környezetbarát  technológiával üzemelő egységet alakítanak ki – mondta Szűcs Péter. Az ügyvezető szólt arról, hogy a beruházás eredményeként a jelenlegi 4000 tonna hűtőkapacitás 1600-1800 tonna kapacitással bővül. 

A vállalatnak jelenleg 137 alkalmazottja van, a beruházás tovább 5 új munkahelyet teremt.

Szűcs Péter a tervekről szólva elmondta: pályáztak csomagoló- és válogatógép beszerzésére a minap a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül, a jövőben új termékek előállításához szükséges eszközökre szeretnének pályázni.

A nyilvános cégadatok szerint a nagyrédei székhelyű Jász-Tész Kft. éves értékesítési nettó árbevétele 2014-ben 2,3 milliárd forint, 2013-ban több mint 2 milliárd forint volt. A bevétel exportból származó összege 2014-ben mintegy 1 milliárd forint, 2013-ban csaknem 700 millió forint volt. A társaság mérleg szerinti eredménye ugyanezen időszakban 12,5 millióról mintegy 16,6 millió forintra nőtt.

A cég honlapja szerint a Jász-Tész Térségi Zöldség-gyümölcs Termelő és Értékesítő Kft. jogelődje a 2003-ban alakult Jász-Tész Szövetkezet, a társaság 2009. április 30-ától működik kft.-ként.

A cég friss és feldolgozott termékeket is forgalmaz. A friss termékeket belföldi termelőktől közvetlenül vásárolja meg a jászapáti telephelyén, majd közvetlenül értékesíti azokat áruházláncoknak, üzleteknek. A hűtőházban megtermelt termékek jelentős része a székhely közelében termelő gazdálkodóktól származik.

MTI