Több mint 4 milliárd forintos fejlesztés az Univernél

2017. augusztus 24. Beruházás | FMCG

A kecskeméti székhelyű Univer Product Zrt. 4,3 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését 2,1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatással segíti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében – jelentette be augusztus 24-én Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kecskeméten. A sajtótájékoztatóról az MTI készített összefoglalót.

– Az Univer Product Zrt. kizárólag magyar alapanyagokból állítja elő mintegy 1300, több esetben is kategóriája legjobban keresett termékeit, és több száz hazai őstermelőnek ad ezzel biztos megélhetést – emelte ki Varga Mihály.

– Az Univer Product Zrt. közel 4,3 milliárd forintos beruházásával 140 ezer tonnára növeli, ezzel megduplázza éves nyers paradicsom-feldolgozó kapacitását. Termékeiket a környező országokba értékesítik, így Lengyelországba, Szerbiába, Németországba, Szlovákiába, Csehországba és Bulgáriába – mondta el Molitórisz Károly, a cég vezérigazgatója.

Az üzem révén 40 fővel bővül az Univer Product Zrt. alkalmazottainak száma. Ezzel együtt a hazai szállítók által a mezőgazdaságban foglalkoztatottak létszáma is 300-350-nel nő. A tervek szerint a fejlesztéshez vállalt nyolcéves fenntartási időszak alatt az Univer Product árbevétele 17,3 milliárd forinttal növekszik. Ez a sűrített paradicsom jelenlegi 7 százalékos részarányát a vállalati termelésen belüli mintegy 19%-ra növeli, és a vállalat export részaránya 15%-ról 28%-ra nő.

Forrás: MTI