Több mint 150 diák kezdte meg gyakorlatát az Audinál

2014. június 18. Egyéb | Egyéb szektorok

Több mint 150 diák kezdte meg négyhetes nyári gyakorlatát június 16-án az Audi Hungaria Motor Kft.-nél; ők lesznek azok, akik szeptembertől a társaságnál töltik szakmai gyakorlatukat a duális képzés keretében.

– A motor- és járműgyártásoz kapcsolódó 11 szakma képviseletében összesen 159 fiatal kapott helyet a programban, kétharmaduk szakmunkásképző intézmény tanulója. Ők egy, míg a szakközépiskolások 2 éven keresztül tanulhatnak a járműgyárban – mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A társaság tájékoztatása szerint a diákokat a járműgyár 3 helyi partner-középiskolájából toborozták, körülbelül kétszer ennyi jelentkező közül választva ki őket. 

Az utóbbi években azt tapasztalták, hogy a partnerintézményekbe egyre több, más településen élő fiatal jelentkezik abban a reményben, hogy utána bekerülhet az Audi képzési rendszerébe, majd munkatárssá válhat. 

– Eddig összesen több mint 1400 szakmunkástanulót képeztünk Győrben az Audinál – hangsúlyozta Knáb Erzsébet.

A most beállókkal együtt mintegy 260 fiatal tanulója van a projekt- és képzési központnak, amelyre kulcsszerep hárul a járműgyár dolgozói utánpótlásának biztosításában. A fiatalokat itt nem hagyományos oktatási programok keretében képzik, hanem tanáraik – problémák vázolásával, feladatok kiadásával – sokkal inkább támogató mentorként lépnek fel.

MTI