Tizenkét hazai energetikai innováció mutatkozik be a RENEXPO kiállításon

2013. április 8. Egyéb | Egyéb szektorok

Az idei RENEXPO Central Europe kiállításon 12 innovatív energetikai projekt mutatkozik be, amelyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázatának nyertesei – közölte az NFM április 8-án az MTI-vel.

A hazai fejlesztők, feltalálók, kutatók számára megnyitott kiírásra 36 pályamunka érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri 12 terméket, szolgáltatást választott ki a kiállítási részvételre. A közönség az április 25-27-én megrendezendő RENEXPO kiállításon találkozhat a kiválasztott ötletekkel, eredeti megoldásokkal, köztük a városi szélturbinával, az energiahatékony gyorsházzal vagy a szuperkonvektorral.

A pályázatokat elbíráló 6 szakértő az ötletek technológiai és gazdasági életképességét, megvalósíthatóságát és az elért eredményeket is vizsgálta az innovatív erő, az újszerűség mellett – fejtette ki Kocsis Tamás zsűritag, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója a közleményben. A pályázat az élenjáró magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulását, hazai és külföldi piacra juttatását hivatott előmozdítani. A RENEXPO rendezvényre és a kapcsolódó konferenciákra egész Európából érkeznek a megújuló és alternatív energiával foglalkozó cégek képviselői. A közlemény szerint a kiállítási részvétel így kiváló lehetőség a hazai innovátorok eredményeinek megismertetésére, együttműködő partnerek keresésére.

MTI