Tíz éve van jelen a KÜRT a német piacon

2013. január 16. Egyéb | Egyéb szektorok

Mintegy 400 ezer euró árbevételt ért el tavaly a KÜRT Zrt. tíz éve bejegyzett németországi leányvállalata, amelynek piaci részesedése már 15 százalékos – tájékoztatta a társaság január 16-án az MTI-t.

 

A közlemény szerint a magyar informatikai vállalkozás 2002-ben döntött arról, hogy terjeszkedik Németországban – adta hírül az MTI január 16-án. A 2003. január 15-i cégjegyzés után a Ruhr-vidék szívében, Bochumban kezdtek működni. Az új cég feladata az volt, hogy az adat-visszaállítási szolgáltatást a magyar minta alapján végezze, helyszíni ügyfélszolgálattal és technológiai tevékenységgel.

Ma már minden technológiai folyamatot Magyarországon végeznek, a mérnökök és a német ügyfélszolgálatosok egy online folyamattámogató rendszerben adminisztrálják a munkákat. Az ügyfelek nagy része közvetlenül adja le a megrendelését, de német és külföldi partnerhálózattal is rendelkezik a cég, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában és Belgiumban is vannak leadási pontok. Ennek köszönhetően évente több mint kétezer adat-visszaállítási megbízást kap a leányvállalat a nyugati szektorból – olvasható a közleményben.

A KÜRT tervei között szerepel újabb ügyfélszolgálatok nyitása, valamint az adatkezelési problémák megelőzésére szolgáló új alkalmazás bevezetése, amelyet idén márciusban mutat be a vállalat. A Münchenben hamarosan megnyíló ügyfélszolgálattól már 2013-ban 10 százalékos árbevétel-növekedést várnak. Magyarországon a budaörsi központ mellett Budapest keleti részén nyílik ügyfélszolgálat – közölte a KÜRT.

MTI