Terjeszkedik a magyar közlekedésinformatika

2016. április 11. Egyéb | Egyéb szektorok

A magyar tulajdonú WebEye cégcsoport Poznanban nyitotta meg második lengyelországi irodáját.

Egyre több európai szállítmányozó érdeklődik a hatékonyságot javító és költségeket megtakarító telematikai megoldások iránt. A magyar tulajdonú WebEye nemzetközi vállalatcsoportként jelenleg is több mint 45 000 szállítójármű adataival segíti az európai fuvarozást. A magyar cég új lengyelországi irodájának létrehozását az európai szállítmányozás közlekedésinformatikai fejlődése indokolta. A WebEye szállítmányozó partnerei 2015. január elseje óta közel 2,5 milliárd kilométert tettek meg Európa és a világ útjain, a szolgáltatás segítségével pedig 12,3 millió liter üzemanyagot takarítottak meg.

A WebEye második lengyelországi kirendeltsége a 2008 óta Krakkóban működő központi iroda tevékenységét egészíti ki. Az ország északi és keleti területeinek hatékonyabb és gyorsabb kiszolgálását biztosító, ügyfélszolgálati munkatársakból, illetve kereskedelmi és járműtechnikai szakemberekből álló lengyelországi csapat ezzel 20 fősre bővült. A lengyelországi működés nagysága és fejlődése miatt a vállalatcsoport a közeljövőben további bővítést tervez az országban.

– Közel 10 éve vagyunk jelen a lengyel piacon, ahol a vállalat és a kereslet folyamatos fejlődése mára egy új iroda megnyitását tette indokolttá. A poznani telephely támogatásával most új területekre is ki szeretnénk terjeszteni az operációnkat. Az ország északi és keleti részén Wielkopolska, Zachodniopomorskie, Kujawsko-Pomorskie, Lubuskie és Dolnośląskie Voivodeship területeken lévő vállalkozások gyors és folyamatos ügyfélkiszolgálás mellett vehetik igénybe a cég telematikai megoldásait. Reméljük, hogy az új helyszínnel még közelebb kerülünk az ügyfelekhez és partnereinkhez, amely a WebEye további nemzetközi fejlődését is támogatni fogja – mondta Paweł Wloczek, a WebEye Lengyelország országos vezetője.

– Büszkék vagyunk a lengyel leányvállalat sikereire, mivel a tavalyi évben is folyamatosan bővíteni tudták ügyfélkörüket, és a harmadik legeredményesebb piacként nagyban hozzájárultak európai hálózatunk eredményeihez – tette hozzá Németh Pál, a WebEye International ügyvezetője.