Telephelyfejlesztés több száz milliós támogatással

2014. január 30. Beruházás | Egyéb szektorok

Erdőteleki telephelyének bővítésére nyert 400 millió forintos támogatást az SBS Szerelő Javító és Szolgáltató Kft. az Észak-Magyarországi Operatív Programból. A 667 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg – közölte az MTI január 30-án Telek Orsolya, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség projektmenedzserének tájékoztatására hivatkozva.

A komplex beruházás során a földmunkagépek alkatrészeinek gyártásával és egyedi szerkezetek készítésével foglalkozó cég új, 2000 m²-es üzemcsarnokot épít, és a kapacitás bővítése, illetve a hatékonyság növelése érdekében beszereznek egy nagy pontosságú megmunkálógépet is. Fejlesztik az alap- és a termelő infrastruktúrát is – közölte a projektmenedzser. A projekt eredménye egyebek mellett piaci térnyerésben, magasabb gyártási kultúrában, a gyártmánystruktúra bővülésében, a termékek minőségének fokozatos javulásában nyilvánul majd meg – áll a közleményben.

Az SBS Kft. 1997 tavaszától működik Heves megye déli részén, Erdőtelek határában. A cég 2011-ben több mint 6,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el, míg 2012-ben ez az összeg meghaladta a 6,3 milliárd forintot. A kft. nyeresége 2011-ben 8,8 millió, 2012-ben pedig 84 millió forint volt. A társaság 2012-ben 260 embert foglalkoztatott.

MTI